tisdag 3 mars 2009

En helt underbart god kycklinglasagne...


med tacosmak gjorde jag ikväll. Enkelt, festligt och GOTT på en tisdagkväll! Jag gjorde dock en liten förändring i receptet vad gäller mängden tacokrydda, jag tog en påse, i originalreceptet står det två och så lade jag till dolmiosås. Originalreceptet kommer ifrån ICA (tidningen Buffé). Här kommer mitt recept:

Tacokryddad kycklinglasagne

Ingredienser

Portioner: 4

500 g kycklingkött (lår- eller bröstfilé)
2 gula lökar
1 broccoli (250 g)
1 röd paprika (200 g)
1-2 påsar taco kryddmix (à 40 g)
1 1/2 dl vatten
2 dl lättcrème fraiche
Ca 1,5 dl dolmio (tomatsås) extra vitlök
200 g färskost (av philadelphiatyp)
2 dl mjölk
ca 9 lasagneplattor
1 dl riven gratängost
olja

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Skala och finhacka löken. Skär broccolin i mindre bitar. Använd gärna broccolistammen, skala den i så fall med potatisskalare och skär i skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
3. Skär kycklingen i lillfingerstora strimlor. Stek kyckling och grönsaker i 1 msk olja i 5 minuter. Tillsätt taco kryddmix och vatten.
4. Rör i crème fraiche, dolmio, färskost och mjölk. Koka upp kycklingragun.
5.Täck bottnen på en smord ugnssäker form, ca 20x30 cm, med ett tunt lager kycklingragu. Lägg på ett lager lasagneplattor. Varva 2 lager med ragu och plattor. Avsluta med ett lager ragu. Strö över osten.
6. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter. Servera med en grönsallad med vinägrett. (Rökt skinka i tärningar passar fint i ragun – och gör den extra snabblagad. Fräsch äppelröra blir pricken över i.)

Sagolikt gott!!!!!!!!!

1 kommentar:

  1. Ska så äntligen prova ditt recept (eller ännu ett)!I morgon när jag lämnar på dagis, ska jag handla och skynda mig hem och laga mat! (Missade att läsa förra Buffé-tidn).
    Återkommer med kommentar!

    SvaraRadera