söndag 8 mars 2009

Flygande Jakob


I fredags gjorde jag "Flygande Jakob", en rätt som inte är värd att glömmas bort. Den har varit en av svenska folkets favoriträtter sen den publicerades första gången i mitten på 70-talet i tidningen Allt om Mat. Den är ganska snabblagad och enkel eftersom man kan köpa färdiggrillad kyckling. Det enda jag tycker kan vara lite jobbigt är att "rensa kycklingen" och bli alldeles grisig om händerna...Här kommer i alla fall min variant av denna rätt:


Ca 4 port.
1 grillad kyckling
1 purjolök
2 bananer
1 grön paprika
1 dl jordnötter
1 pkt tärnat bacon
3 dl grädde
1 dl chilisås
3 msk tomatpuré
salladskrydda
svartpeppar
2 tsk curry

Fräs purjon så den blir lite mjuk. Hacka paprikan. Rensa kycklingen. Lägg purjolök i botten på en smord ugnsform. Lägg på paprika och kyckling. Skiva bananerna och lägg på dessa. Vispa grädden och blanda med kryddorna, tomatpuré och chilisås. Lägg detta överst. In i ugnen i 20 minuter i 225 grader. Medan den står i ugnen kan man fräsa bacon. När du tagit ut formen kan du strö över bacon och jordnötter. Jag serverade med fullkornsris och en god sallad!

Åhhh så gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar