tisdag 22 september 2009

Avocadosoppa kall eller varm




Avocadosoppa

4 pers

3 avocador
1 knippe dill
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 liter hönsbuljong
2-3 msk citronsaft
örtsalt, peppar
ca 2 dl creme fraische

Tillbehör:
Ca 100 g skalade räkor eller kräftstjärtar
Creme fraische
Paprikapulver (dekoration)

Mixa ihop avocadokött, dill, vitlök och purjolök i tex mixer eller matberedare.
Värm upp hönsbuljongen i en stor kastrull. När den nått kokpunkten vispas först creme fraische i, sedan avocadopurén. Smaksätt med citronsaft, örtsalt och peppar. Nu får soppan inte koka. Fördela soppan i fyra tallrikar och lägg en hör med skaldjur i mitten och dekorera med paprikapulver och dillkvist!
Kan serveras både varm och kall. Kan inte frysas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar