onsdag 25 april 2012

Proteinrik GI fläskpannkaka med lingonsylt

Hittat ett smarrigt vardagsrecept i GI & Hälsa nr 4/2012. En proteinrik GI fläskpannkaka! Detta blir dagens middag!

4 port
400 g rimmat eller rökt sidfläsk
5 ägg (jag tog 6st)
8 dl mjölk
1 tsk salt
2 dl dinkelsikt (jag tog dinkelmjöl)
1 krm vitpeppar
25 g smör

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2.Visa ägg och hälften av mjölken. Tillsätt dinkelsikten och vispa till en jämn smet.
3. Häll i resten av mjölken och vitpeppar. Vispa.
4.Smörj långpannan med smör, tärna fläsket, sprid ut det och bryn det i ugnen i ca 10 min.
5. Häll smeten över fläsket och skjuts in i ugnen i ca 30 minuter, tills pannkakan fått fin färg.
6. Servera med lingonsylt eller tranbärssylt + råkostsallad.

Lingonsyltrecept:

3 L lingon/tranbär
4 dl vatten
5 dl råsocker

Lägg rena lingon i en stor syltgryta. Häll på vatten och socker. Hetta upp långsamt och låt koka på svag värme i 15-20 minuter. Rör om ibland. Häll upp på rena burkar.

Det här är riktigt god husmanskost!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar