onsdag 25 april 2012

Cajunkryddad potatissallad med bacon



Till helgen tror jag det blir lite grillning och till det passar den här potatissalladen perfekt!

Baconpotatismajo

Krämig och kryddig potatissallad som passar perfekt till allt grillat kött. Baconpotatismajo.

8 pers på buffé

Ingredienser

2 st
bacon, (à 140 g)
1 st
lök, gul
600 g
potatis, kokt
50 g
1 dl
3 dl
1 tsk
0,5 tsk
1 krm
svartpeppar, nymald

Tillagning

  1. Skär baconet i bitar. Skala och grovhacka löken. Stek bacon och lök tills baconet fått fin färg och löken mjuknat. Låt rinna av på hushållspapper.
    2. Skär potatisen i tjocka skivor. Strimla sockerärterna.
    3. Blanda majonnäs och gräddfil. Krydda med cajunkrydda, salt och peppar. Vänd ner bacon, lök, potatis och sockerärter, spara eventuellt några strimlor till garnering.
Receptet kommer från Allt om Mat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar