onsdag 25 april 2012

Nu har det hänt massor på tomten!!

Den snälla grävmaskinisten Kjelle placerade de flesta av de fina stora stenarna, som kommit upp när han grävt, i slänten nedanför den blivande altanen. Allt enligt våra önskemål :) Tanken är att det ska bli en trappa i mitten upp mellan stenarna upp till altanen. Annars hade han bara lagt dem i botten under den blivande grunden och "gömt" dem där. Det tycker jag hade varit synd!! De ligger lite för tätt nu, så vi får försöka justera det själva sedan...


Alain hade ju jobbat med att fixa plintar till nya platsen för gästhuset. Tyvärr visade det sig vid utsättningen att det inte var EXAKT rätt ställe, men han fick lite hjälp av grävmaskinen. Snabbt gjort av den!! Sedan kunde han placera plintarna på rätt ställe.


 Gästhuset lyftes på plats! Vägde ca 1,5 ton. Gästhuset behöver piffas lite :) En del murkna panelplankor behöver bytas ut, fasaden målas om och renoveras inuti!


 Jorden flyttas hit och dit och fram och tillbaka. Sedan kommer det lastbilslass var 30:e minut ungefär och tippar av en massa sten.


 De har grävt ur ca 40cm tror jag, lagt en duk och fyllt upp med grova stenar. Nu börjar det bli rätt lerigt runt platsen för det kommande huset. Men en stor del av tomten är ju faktiskt och kommer att förbli orörd!!


LPS brunnen eller LTA (lågtrycksavlopp) är nedgrävd. Det stora schabraket, 2,5 meter långt och ca 60 kg tungt var Alain själv och hämtade på Roslagsvatten och skadade tummen när han skulle försöka få av det från släpet själv en morgon innan jobbet... LPS brunnen har man för att man ska få upp avloppsvattnet till vägen där de kommunala ledningarna går. Marken är ju svagt sluttande neråt huset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar