söndag 14 juni 2009

Ingen vanlig rabarbersmulpaj


Den här är knaprig och god med smak av kardemumma och mandel.


Igår när regnet fortfarande öste ner kom jag på att jag knappt kommer ihåg hur härligt det är med värme och sol! Jag trotsade regnet och drog på mig regnstället och lade mig ner på knä och rensade alla rabatter och planterade lite växter. Då passade jag också på att skörda lite rabarber. Efter en bra stund ute i ruskvädret (fast det var rätt mysigt ändå att vara ute) var jag kall och fuktig inpå bara skinnet och väldigt sugen på rabarbersmulpaj och tända ljus!!



Smulpaj med rabarber (receptet kommer från Allt om mat)


Ingredienser 6 portioner:


500 g rabarber
1 msk potatismjöl
1 dl socker
1 dl mandelspån


Smuldeg:
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0,5 dl socker
1 tsk kardemumma
50 g mandelmassa
100 g smör


Gör så här:
1. Smörj och bröa en ugnssäker form. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Ansa rabarbern och skär den i bitar, cirka 1–2 cm stora. Lägg bitarna i formen.
3. Blanda socker och potatismjöl. Fördela blandningen över rabarbern.
4. Gör smuldegen: Blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma.
5. Riv mandelmassa och blanda den och smör i mjölblandningen så det blir en smulig massa.
6. Strö smuldegen över pajen. Häll över mandelspån.
7. Grädda i ugn cirka 25 minuter i 200 grader.
8. Servera med grädde, vaniljvisp eller glass – eller alltihop så man får välja – det är väl ändå den optimala versionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar