söndag 12 juli 2009

Chiligrillad fläskfilé

Det här är Alains och mitt favoritrecept!! Det är hämtat från ica.se.


Chiligrillad fläskfilé

Ingredienser
Portioner: 4
500 g fläskfilé
1 grön spansk peppar
½ dl olja
saften av en lime
1 msk brun farin
1 tsk salt

Sås:
2 dl lätt crème fraiche
skal av en lime
½ msk brun farin
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
½ tsk salt

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
Putsa fläskfilén. Skölj, kärna ur och finhacka den spanska pepparn. Blanda med olja, limesaft, farin och salt i en plastpåse. Lägg i fläskfilén och låt marinera ca 2 tim i kylskåpet. Vänd påsen ett par gånger under tiden så att marinaden når allt kött. Rör ihop ingredienserna till såsen. Låt stå kallt till servering. Ta upp och låt köttet rinna av. Grilla fläskfilén på utegrill, i ugn eller grillpanna ca 20 min. Skär filén i tunna skivor.Servera fläskfilén med såsen, bakad potatis och en blandad sallad.

Vi tog 2,4 kg fläskfilé till 11 vuxna och tre ätande barn.


Det här är såå himla gott! Du bara måste testa!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar