söndag 29 mars 2009

Pasta Puttanesca -lätt, smalt och gott!!


Otroligt god och lättlagad pastarätt. Perfekt om man har lite bråttom men är sugen på en riktigt god pasta!!! Receptet kommer från vi-butikernas tidning Salt och peppar. Originalreceptet är så gott att det inte behöver göras om.


Pasta med puttanescasås

2 personer

Tid ca: 0-15 min

Svårighetsgrad: Lätt

Ingredienser:
200 g linguine, tunn spagetti
250 g cocktailtomater
1 liten vitlöksklyfta
1 litet knippe persilja
1 röd chilifrukt
10 utkärnade hackade gröna oliver
2 msk kapris
0,5 citron
0,5 olivolja
salt och peppar

Tillagning:
Perfekt som en lätt lunchrätt eller tillbehör till en stekt kött- eller fiskbit. Världens enklaste och alla ingredienser kan du ha på lut hemma.

1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
2. Pressa vitlök, hacka persilja, kärna ur och finhacka chili. Blanda med kapris, pressad citron och olivolja i en stor skål.
3. Låt pastan rinna av och blanda sedan ner den i skålen. Smaka av med salt och peppar.

1 kommentar:

  1. Anna, jag är redan ett STORT fan av din härliga blogg och kollar varje dag efter nya, goa recept och andra mysiga tips!
    KRAM

    SvaraRadera