söndag 22 mars 2009

Varma fårostnachos med avocadodipp!

Igår bjöd vi min kusin med familj på middag och då bjöd vi på det här riktigt smarriga drinktilltugget. Receptet kommer från Leila Lindholm (min favoritkock!!), men jag gör aldrig det här efter receptet till punkt och pricka- det blir gott i alla fall!

Varma fårostnachos med avokadodipp

Ostgratinerade nachos med dipp på avokado är perfekt plockmat. Ta fram till gästerna vid minglet.

Antal portioner: 6
Ingredienser:
1 påse nachochips
1 pkt (180 g) fetaost
1 tsk tacokrydda
3 st avokado
1 msk olivolja
0.5 st citron
0.5 st vitlöksklyfta
några droppar tabasco
flingsalt
svartpeppar från kvarn
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Häll ut chipsen (glest) i en eldfastform eller på en ugnsplåt.
3. Smula över fetaost och strö över tacokrydda och gratinera i 10 minuter.
4. Mosa avokado i en skål med gaffel, smaksätt med olivolja, citronsaft, riven vitlök, tabasco, salt och svartpeppar.

Det här är sååå gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar