med tacosmak gjorde jag ikväll. Enkelt, festligt och GOTT på en tisdagkväll! Jag gjorde dock en liten förändring i receptet vad gäller mängden tacokrydda, jag tog en påse, i originalreceptet står det två och så lade jag till dolmiosås. Originalreceptet kommer ifrån ICA (tidningen Buffé). Här kommer mitt recept:
Tacokryddad kycklinglasagne
Ingredienser
Portioner: 4
500 g kycklingkött (lår- eller bröstfilé)
2 gula lökar
1 broccoli (250 g)
1 röd paprika (200 g)
1-2 påsar taco kryddmix (à 40 g)
1 1/2 dl vatten
2 dl lättcrème fraiche
Ca 1,5 dl dolmio (tomatsås) extra vitlök
200 g färskost (av philadelphiatyp)
2 dl mjölk
ca 9 lasagneplattor
1 dl riven gratängost
olja
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Skala och finhacka löken. Skär broccolin i mindre bitar. Använd gärna broccolistammen, skala den i så fall med potatisskalare och skär i skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
3. Skär kycklingen i lillfingerstora strimlor. Stek kyckling och grönsaker i 1 msk olja i 5 minuter. Tillsätt taco kryddmix och vatten.
4. Rör i crème fraiche, dolmio, färskost och mjölk. Koka upp kycklingragun.
5.Täck bottnen på en smord ugnssäker form, ca 20x30 cm, med ett tunt lager kycklingragu. Lägg på ett lager lasagneplattor. Varva 2 lager med ragu och plattor. Avsluta med ett lager ragu. Strö över osten.
6. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter. Servera med en grönsallad med vinägrett. (Rökt skinka i tärningar passar fint i ragun – och gör den extra snabblagad. Fräsch äppelröra blir pricken över i.)
Sagolikt gott!!!!!!!!!
Tacokryddad kycklinglasagne
Ingredienser
Portioner: 4
500 g kycklingkött (lår- eller bröstfilé)
2 gula lökar
1 broccoli (250 g)
1 röd paprika (200 g)
1-2 påsar taco kryddmix (à 40 g)
1 1/2 dl vatten
2 dl lättcrème fraiche
Ca 1,5 dl dolmio (tomatsås) extra vitlök
200 g färskost (av philadelphiatyp)
2 dl mjölk
ca 9 lasagneplattor
1 dl riven gratängost
olja
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Skala och finhacka löken. Skär broccolin i mindre bitar. Använd gärna broccolistammen, skala den i så fall med potatisskalare och skär i skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
3. Skär kycklingen i lillfingerstora strimlor. Stek kyckling och grönsaker i 1 msk olja i 5 minuter. Tillsätt taco kryddmix och vatten.
4. Rör i crème fraiche, dolmio, färskost och mjölk. Koka upp kycklingragun.
5.Täck bottnen på en smord ugnssäker form, ca 20x30 cm, med ett tunt lager kycklingragu. Lägg på ett lager lasagneplattor. Varva 2 lager med ragu och plattor. Avsluta med ett lager ragu. Strö över osten.
6. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter. Servera med en grönsallad med vinägrett. (Rökt skinka i tärningar passar fint i ragun – och gör den extra snabblagad. Fräsch äppelröra blir pricken över i.)
Sagolikt gott!!!!!!!!!
Ska så äntligen prova ditt recept (eller ännu ett)!I morgon när jag lämnar på dagis, ska jag handla och skynda mig hem och laga mat! (Missade att läsa förra Buffé-tidn).
SvaraRaderaÅterkommer med kommentar!