Jag brukar grodda frön och bönor själv för att ha på smörgåsen eller i en sallad. Jag har testat alfalfafrön och mungbönor, men man kan ta smörgåskrasse, gul senap, solrosfrön eller andra sorter också. Det är jättenyttigt och gott med groddar!! Lägg dem t ex på en macka med philadelphiaost, skivad avocado och tomat.
Så här enkelt är det:
1. Blötlägg frön i 12 timmar och bönor i 18 timmar.
2. Strö ett lager frön/bönor i en groddlåda.
3. Ställ helst mörkt i rumstemp.
4. Vattna morgon och kväll med ca 1,5 dl vatten.
5. Efter 3-5 dagar har man fina groddar.
6. Håller sedan ca 1 vecka i burk i kylskåpet.
Groddburk finns att köpa på hälsokosten eller så kan man ta en vanlig glasburk med fint nät över öppningen (men det tycker jag är krångligt...)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar