onsdag 8 april 2009

Grodda själv!!




Jag brukar grodda frön och bönor själv för att ha på smörgåsen eller i en sallad. Jag har testat alfalfafrön och mungbönor, men man kan ta smörgåskrasse, gul senap, solrosfrön eller andra sorter också. Det är jättenyttigt och gott med groddar!! Lägg dem t ex på en macka med philadelphiaost, skivad avocado och tomat.


Så här enkelt är det:


1. Blötlägg frön i 12 timmar och bönor i 18 timmar.

2. Strö ett lager frön/bönor i en groddlåda.

3. Ställ helst mörkt i rumstemp.

4. Vattna morgon och kväll med ca 1,5 dl vatten.

5. Efter 3-5 dagar har man fina groddar.

6. Håller sedan ca 1 vecka i burk i kylskåpet.


Groddburk finns att köpa på hälsokosten eller så kan man ta en vanlig glasburk med fint nät över öppningen (men det tycker jag är krångligt...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar