Mitt bidrag till påskbordet hos mamma och pappa i år blev denna rödbetssallad och en chokladtårta.
Jag tog polkabetor eftersom de inte färgar de andra ingredienserna så mycket. De smakar nästan likadant som rödbetor och är randiga och fina som polkagrisar! Mycket gott tillsammans med chevrén och lite färsk timjan. Honungssenapen tycker jag sätter lite extra piff på betorna!
500-1000 g rödbetor/polkabetor/gulbetor
ett par nävar babyspenat
3 skivor chevré (ca 2 cm tjocka) i bitar
1/2 kruka "repad" färsk timjan
Vinägrette:
olivolja
citronsaft
äppelcidervinäger
honey dijon senap
salt, peppar
vitlöksklyftor pressade
Koka betorna med skalet på. Låt svalna. Skala dem och skär i klyftor.
Blanda med dressingen. Låt det gärna stå och dra någon dag.
Blanda sedan med resten av ingredienserna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar