Det här är en användbar rätt! Funkar både som förrätt/drinktilltugg och efterrätt. Det är så gott med den varma, krämiga osten som flyter ut ur brietårtan när man skär i den. Osten läggs sedan på salta kex t ex Ritz.
Fetzers brietårta
12 pers.
1 kilo hel brietårta (ej alltför mogen)
200 g cocktail/busktomater, gula och/eller röda
1 kruka basilika
1 krm salt
1 krm strösocker
½ krm nymald svartpeppar
Ugn: 225 grader
Grovhacka tomater och basilika. Blanda ihop och krydda med salt, socker och peppar.
Lägg brietårtan på ett ugnsfast fat, helst samma som du ska servera ifrån, det är svårt att flytta osten sedan den varit i ugnen. Lägg blandningen ovanpå brietårtan. Värm i ca 8-10 minuter. Serveras varm/ljummen med salta kex.
Vintips: CAVA Cordoniu (vitt mousserande vin)
Receptet kommer från tidningen Allt om mat (1993)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar